top of page

Jobb agyféltekés rajzolás

FEDEZD FEL A BENNED REJLŐ TEHETSÉGET!
A jobb agyféltekés rajzolás módszere nemcsak a művészi alkotás örömét hozza sokak életébe, hanem számtalan tanulságot is rejt magában. Ha az a célod, hogy minél valósághűbben tudd lerajzolni azt, amit látsz, és van kedved felfedezni, mire vagy képes és mennyi lehetőség rejlik benned, amiről eddig talán fogalmad sem volt, akkor ez a program a hasznodra fog válni.

 

Miről lesz szó a képzésen?

 

A  jobb agyféltekés rajzolás 5 alapvető készségéről.

 

  • Kontúrokról

  • Terekről

  • Viszonyokról

  • Fényekről, árnyékokról

  • Az egészről (gestalt)

 

és ezek észleléséről, valamint papíron való megjelenítéséről a két legfontosabb rajzeszköz, grafit és radír használatával.

 

Milyen módszerrel tanulhatsz nálunk?

 

A művészi rajztehetség kulcsa átváltani a bal agyfélteke gondolkodásmódjáról a jobb agyfélteke látásmódjára. A módszer Betty Edwards nevéhez kötődik, aki tanárként művészpalántái nevelgetése során próbálta megérteni, miért okoz akkora nehézséget diákjainak lerajzolni valamit, ami ott van az orruk előtt. "Látom, de egyszerűen nem tudom hogyan kell lerajzolni!" szólt a magyarázat. Gyakran előfordult, hogy aztán egyszer csak mégis sikerült. A kérdésre, hogy mitől tanultak meg hirtelenjében rajzolni a következőt felelték: "Nem tudom. Egyszerűen csak másként látom a dolgokat."

 

Mi is ezt tesszük a tanfolyamon. Megtanuljuk másképp látni a dolgokat. Ebben pedig egy gondosan összeállított gyakorlatsor lesz a segítségünkre a két nap alatt.

 

Kiknek ajánljuk a képzést?

 

Azoknak, akiknek céljuk, hogy minél valósághűbben tudjanak rajzolni, felfedezzék a művészi alkotás örömét, és csodás grafitrajzokkal kápráztassák el magukat és másokat.

 

Részvételi korhatár: 14 év felett.

 

Milyen eredmény várható a kurzustól?

 

A tanfolyam legelején, majd a végén megrajzoljuk ugyanazt a portrét, melyek hűen fogják tükrözni művészi fejlődésedet.

 

Ez a fajta művészi rajzolás olyan, mint az olvasás vagy a biciklizés. Ha egyszer megtanuljuk, akkor azt egy életre megtanultuk. A további fejlődés a gyakorlásnak, és a technika finomodásának köszönhető.

 

A tudatos jobb agyféltekés munkamódba való átváltás azonban számtalan területen lesz még segítségedre. Kreativitás, flow-élmény, tudatosság, önbizalom, problémamegoldás, döntéshozatal... a résztvevők visszajelzései alapján, a másokat lenyűgöző rajzkészségük fejlődése mellett, ezen területeken szintén pozitív változást tapasztaltak a tanfolyam hatására. 

 

Mivel készülj?

 

A program némi előkészületet igényel a részedről, a rajzeszközeidet neked kell majd beszerezned. Nagy valószínűséggel sok mindent megtalálsz otthon, amire a rajzoláshoz szükséged lesz. Így nem vésznek kárba az öreg rajztáblák, ceruzák, hegyezők.

 

 

Az alkalmat vezeti: Antal Brigitta tréner, grafológus

 

Időpont: 2015.02.14-2015.02.15 9-17 h-ig

 

Ára: 24000 Ft

 

volt és jelenlegi hallgatóinknak: 22000 Ft

 

Please reload

bottom of page