top of page

Harmonikus párkapcsolat NLP-vel

Kommunikációs tréning a sikeres párkapcsolat megteremtéséért

„A férfi és a nő mindig mást akarnak. A férfi a nőt, és a nő a férfit.” Karinthy Frigyes
Csak nem mindegy, hogyan. Beszéljünk arról, hogyan tudjuk a párkapcsolatban megjelenő napi problémákat, és időszakos válságokat megoldani és esetenként megelőzni tudatos és empatikus kommunikációval. Sokan fordulnak párkapcsolati problémával külső tanácsadókhoz. Még ha nem is célzottan ezzel keresnek meg, sok esetben párkapcsolati probléma húzodik a háttérben. Tanácsadóként és magán emberként is érdemes felkészültnek lenni és okosan megoldani a felmerülő helyzeteket.

Ezekről a kommunikációs alapvetésekről, a kapcsolathoz való alkotó viszonyról és a megvalósítást segítő kommunikációs eszközökről szól 20 órás tréningünk. Megismerjük és birtokba vesszük az NLP (Neurolingvisztikai programozás), a nyílt kommunikáció és az értő figyelem eszköztárát, hogy legyen miből válogatnunk.

Csodaszerek nincsenek, viszont van gondos figyelem, a kapcsolat ápolása, a problémák feltárása, megértése és megbeszélése, és folyamatos munka, amit befektetek valamibe, ami fontos nekem.  

Ám mi van akkor, ha nem ugyanúgy látjuk a helyzetet? Ha neki gondot okoz valami, ami nekem nem és fordítva? Ha én beszélnék róla, ő meg hallgat? Mi tegyünk ezekben a helyzetekben? Miben tud a tanácsadó segítni a hozzáforduló pároknak?

Ebben a képzésben megismerkedünk a neurolingvisztikus programozás alapjaival, saját élményeken keresztül megtapasztaljuk, hogy milyen hatással vannak ránk és a másik emberre sz

avaink, hogy tudjuk elismerni a másik nyelvi struktúráját, hogy tudunk igazodni, és milyen erős hatással vannak életünkre a metafóráink.  Nem csak a másik ember megértéséhez, de önmagunkhoz is közelebb kerülünk.  A képzés kitűzött célja, hgy olyan új szempontokat kapjuk a másik ember megértéshez, ami könnyebbé teszi az elfogadást. Önismereti haszna mellett segíti a tanácsadó munkáját a párkapcsolati problémákkal jelentkező kliensekkel való munkájában. A képzés anyagát elméleti ismeretek és saját élményű gyakorlatok alkotják.

 

Miről lesz szó a képzésen?

 

 • A férfi és nő kommunikáció sajátosságai, különbségei, és mennyire kell ezzel foglalkozni

 • Szemléletváltozás – az NLP alapfeltevései

 • Beszélj a párod nyelvén – kommunikációs típusok és szubmodalitások

 • Empátia és megértés kontra egyetértés

 • Tedd ki a problémát az asztalra – a nyílt kommunikáció előnyei

 • Mindig a legjobbat választjuk – a másik szempontjai az én fejemben

 • Kommunikáció gondolatolvasás helyett

 • Életfonal és páros életfonal gyakorlat

 • Érzékelési helyzetek megtapasztalása és harmonizálása

 • Értékrendi harmónia

 • Mi van a probléma mögött

 • Ökológiai szempontok a változások elindításában

 • A tanácsadó felelőssége

 

Milyen módszerrel tanulhatsz nálunk?

 

A képzés során sok gyakorlás és személyes élmény segíti az információk elsajátítását, és az egyes eszközök megtapasztalását.

Minél több eszközből tudunk válogatni kommunikációs kincses ládánkból, annál többet tudunk segíteni a hozzánk forduló klienseknek, és annál élvezetesebb lesz számunkra is minden egyes találkozás.

A képzés egyetlen előfeltétele, hogy nyitottan közelíts minden helyzethez. A képzés egyben egy kísérleti terep is, ahol lehetőségük nyílik a résztvevőknek kipróbálni az új viselkedési- és kommunikációs formákat, hogy csak a megmérettetésben jónak találtatottakat vigyük haza, és alkalmazzuk életünkben és munkánkban.

 

Kiknek ajánljuk a képzést?

 

 • Olyan humán segítő szakembereknek, tanácsadóknak, pszichológusoknak, akik szeretnék bővíteni eszköztárukat a párkapcsolati problémákkal hozzájuk fordulók segítésében, és használni a klienseikkel való munkában az NLP és a nyílt kommunikáció eszköztárát.

 • Minden érdeklődőnek, aki szeretne továbblépni önmaga és párkapcsolatai megértésébe, és szeretné jobbá tenni kapcsolatait a kommunikációs eszköztára bővítésére

 

Milyen eredmény várható a kurzustól?

 

A hétköznapi helyzetekben könnyen felismered a másik nyelvi rendszerét, tudsz alkalmazkodni hozzá, gyorsabban tudod megteremteni a kommunikáció során a megértéshez szükséges harmóniát. A résztvevők a képzést követően jobban megértik a másik ember szempontjait, és képesek lesznek az egyes helyzeteket új szempontok alapján megoldani.

 

Információ

 

Ha kérdésed van, keress minket:

Demeter Lilla

+36 30 655 50 43

Sebestyén Lilla

+36 20 393 79 78

 

A kurzust vezeti

 

Görög Mária

kommunikációs szakértő, tanácsadó, tréner

coach, NLP Master Practitioner, a nyílt kommunikációs iskola képviselője

 

Alkalmak, időpontok

 

4 alkalom 20 Óra

júl. 03. péntek, 17:00 - 20:30 

júl. 05. vasárnap, 09:30 - 17:30

júl. 10. péntek, 17:00 - 20:30 

júl. 11. szombat, 09:30 - 17:30 

 

Helyszín 

 

Lukács Oktatási Központ

1023 Budapest, Frankel Leó út 21-23. I. 1.

Please reload

bottom of page