top of page

Könyvajánló

W. Barna Erika. Beszél az írás

( Édesvíz Kiadó 1998. )

Laikusoknak, grafológia iránt érdeklődőknek elsőként ezt a könyvet ajánlom.Közvetlen, ugyanakkor szép stílusban megírt mű, mely a grafológia tanításán keresztül az önismeret belső útjaira invitálja az olvasót. Az olvasó pedig aktív résztvevővé válik és megpróbálhat eligazodni saját kézírásának rejtelmeiben is. Igényesen átgondolt és megszerkesztett munka, mely több kiadást is megért, a könyv sikere méltán megérdemelt.

Csötörtök Csaba: Grafológia

( Csötörtök Csaba örököse 1986.)

A könyv jelenleg könyvesbolti forgalomban nem, de könyvtárakban, antikváriumokban beszerezhető. A grafológia iránt komolyabban érdeklődőknek ajánlom. Az 1982-ben elhunyt nagyszerű grafológus művének első kiadását nem élhette meg, de a mai grafológusok az ő könyvén nőttek fel, kihagyhatatlan mű minden magyar grafológus számára.

Dr. Szidnai László: Optimalizált mérések a grafológiában

( Grafodidakt 2003. 18. füzet )

Dr. Szidnai László munkáját a gyakorló grafológusoknak ajánlom. Azoknak, akik a szakma tudományos elvárásainak kívánnak megfelelni, s akik ezért hajlandóak új mérési módszert is megismerni. Dr. Szidnai Lászlót az ő számukra nem kell bemutatnom, hiszen a mai grafológusok egyik legelismertebb képviselője. Számos újításával, új módszerek és eszközök kidolgozásával az egyik legkreatívabb képviselője a szakmának. Mérési módszerét pedig szívből ajánlom: gyors, jól dokumentálható, és alkalmas a belső arányosság, aránytalanság és a tudatalatti működésének feltárására. A szerző által készített segédanyag,az automata számoló program honlapunkon a szakmai anyagok között letölthető.

Dr. Szidnai László: Tanácsadás (Mentálhigiéné és grafológia)

( Grafodidakt 2003. 15. füzet)

A grafológus munkája során tanácsadóként is tevékenykedik, ehhez nyújt segítséget a kiadvány. Szidnai dr. ebben a kiadványában is új utakat keres és újat nyújt. A pszichológia legmodernebb ágával, a tranzakcióanalízissel, a sorskönyv elemzéssel keresi meg a kapcsolatot, s talál alkalmazható módszereket a kézíráselemzők számára. Gyakorló grafológusok számára fontos tájékozódási pont a kiadvány.

Frits Cohen- Daniel Warden: Munkahelyi grafológia

( Magyar Könyvklub 1997.)

A jelenleg is kapható könyv hasznos és egyben szórakoztató munka a a grafológia munkahelyi alkalmazási lehetőségeiről szól. Az angol-holland származású Frits Cohen nemzetközi szaktekintély, pályaalkalmassági grafológiai tapasztalatait foglalta össze remek könyvében, melyet egy szentpétervári orosz grafikus, Ljuba Kosztyenko szellemes és üdítő rajzai illusztrálnak. Ajánlom minden személyügyi szakembernek és a területen tevékenykedőnek.

Fazekasné Visnyei Irma: Pedagógiai grafológia I.

( RegioGRAFO, komló 2005)

A Regionális Grafológusképző Központ kiadványa hiánypótló szakmai olvasnivaló grafológus hallgatóknak, grafológusoknak és gyakorló pedagógusoknak egyaránt.
A szerző amellett, hogy megbízhatóan vezeti az olvasót a grafológiai alapismereteken keresztül, elsősorban az írástanulás problematikájában, a nemzeti sztenderdek átfogó ismertetésében, a balkezesek, valamint a gyermek-és kamaszírások írásvizsgálatában nyújt összefoglaló tudást az érdeklődőknek.
Várhatóan ez év októberében már a 2. kötetet is olvashatják az érdeklődők.

Dr. Albert Lang- Alfons Lüke:. Az aláírás grafológiája

( Animus Kiadó 1995.)

Akik az aláírások értelmezésében szeretnének jártasabbak lenni, azoknak elsősorban ezt a ma is kapható igényes könyvet ajánlom. Tudósok, költők, zeneszerzők, művészek és politikus aláírásának szemléletes értelmezésével mutat példát, tanít és szórakoztat.Az utolsó fejezetben W. Barna Erika magyar aláírások bemutatásával egészíti ki a német szerzők munkáját.

Michelcsik Erika: Aláírás a grafológia tükrében

( Szukits Könyvkiadó 2003. )

Akinek a fenti kiadvány meghozta a kedvét az aláírások értelmezéséhez, netán még több példát szeretne látni, annak ezt az új kiadványt is ajánlhatom.

Románné Goldzieher Klára: Írás és egyéniség

(Lazi Bt. Szeged 2002.)

Románné a XX. szd. első felének legnagyobb magyar grafológusai közé tartozott, a II. világháború után egy New-York-i egyetemen grafológiát oktatott. Műveit ma is érdemes tanulmányozni. E kis terjedelmű könyve hozzáférhető a könyvesboltokban.

Dr. Agárdi Tamás - Dr. SzidnaiLászló: A grafológia kézikönyve

( Grafológiai Intézet Kft.1998.)

A Grafológiai Intézet Kft. gondozásában megjelent kézikönyv az első olyan tudományos igénnyel fellépő kézikönyv, mely megpróbálja összefogni a grafológiához köthető ismeretanyagokat, képet nyújt a nemzetközi grafológia elméleteiről és mai kutatási eredményekről. A méréselméleti fejezetek alkotói sztenderdizálni kívánják a mérési alapelveket, s büszkék vagyunk arra, hogy a mérési fejezetek egyik szerzője Budavári Zsuzsa, a mi iskolánk vezető tanára. A kézikönyv közli Dr. Szidnai László -utóbb külön füzetben is megjelent - munkáját : A funkciókocka módszerét és a kapcsolódó értelmezési táblázatokat. A könyv pszichológiai, pato-grafológiai, írásdiagnosztikai fejezetei szintén hasznosak a grafológiával elmélyülten foglalkozók számára.

Katona Ágnes - Urbán Gabriella: Írás és Grafológiatörténet

(Országos Írásszakértő Intézet Kft. )

Grafológus hallgatók számára ajánlom ezt a kiadványt, mely igényesen, mégis "bevehető" terjedelemben foglalkozik az írás és grafológia történet vizsgaanyagával:. az írást megelőző rendszerektől a székely rovásírás bemutatásáig, valamint az ókori bölcselőktől a mai magyar grafológusok módszereinek vázlatos bemutatásáig. 
A könyv méretét és stílusát figyelembe véve egyaránt kellemes, jól forgatható, szerethető olvasmány.

Please reload

bottom of page