top of page

Grafotábor

Időpont: 2019. Szeptember 7.

10:00-19:00

Jelentkezési határidő: 2019. 09.02.

 

GRAFOKLUB

GrafoMesék – Grafotörténetek, élettörténetek az írásban

 

2019. május 17. péntek 18-20-ig

Grafoklub-József Attila grafológusszemmel

A hétszer született költő – József Attila grafológusszemmel címmel W. Barna Erika tart előadást a Lukács Oktatási Központban. A klubbon József Attila életútját követhetjük végig a különböző életszakaszokban született írásképek, aláírások értelmezésével és ezáltal különös szellemi utazást tehetünk.

 

Időpont: 2018. március 20. kedd, 18.00 órától 19.30-ig.
 

Grafoklub -Esettanulmányok bemutatása

A klubesten kiváló végzett hallgatóink közül ketten mutatnak be egy-egy különleges esettanulmányt, így végig kísérhetjük velük a grafológusok munkáját, gondolkodását és eredményeit. Betekintést nyerhetünk a kézírás és a személyiség vizsgálatának eme egyedi, ám megbízható vizsgálatába, a konzultáció folyamatába is.

 

ELŐADÓK:

Horányi Dóra: jogtanácsos, grafológus

Jogtanácsosként dolgozom, de régóta foglalkoztat a gondolat, hogy mi is lenne az foglalkozás, amit nem munkaként, hanem hivatásként űzhetnék. Ebben a szellemi útkeresésben jött szembe – hiszem, hogy nem véletlenül – a grafológia, és most már biztos vagyok abban, hogy az itt megszerzett tudás, úgyis mint ön- és emberismereti tapasztalat, közelebb visz a célomhoz. 

 

Kiss Árpád: informatikus, coach, grafológus

Vezetőként nem lehet sikeresen támogatni a munkatársaimat, ha nem értem és érzem mi mozgatja meg őket, mi fontos és mi lényegtelen az életükben és a munkájukban. Ezért tanultam coachingot, ezért foglalkoztat a testbeszéd és ezért vágtam bele a grafológiába is. A grafológia nekem tintába fagyott mikro testbeszéd, borostyánba merevedett bogárka: a múlt egy megismételhetetlen és megváltoztathatatlan pillanata, ami ugyan nem a valóság a maga teljességében, de  egy végtelenül izgalmas lenyomata mindannak amik vagyunk.

 

JELENTKEZÉS:

Hallgatóknak/ volt hallgatóknak: 500.- Befizet

Külsős: 800.- Befizet

 

Helyszín: Frankel Leó út 21-23. I/1.

2018.01.26. 18:00-20:00

Grafológiai Nyílt Nap

Tapasztald meg a grafológia erejét!

 

Ismerd meg szakértő tanárainkat és a grafológiában rejlő lehetőségeket!
Rövid interaktív előadásokkal és beszélgetésekkel várunk. Az estet gyorselemzéssel zárjuk, ahol te is megtapasztalhatod a grafológia erejét. 
Ha te is szeretnél grafológussá válni és a kézírás szakértőjévé válni, akkor a helyszínen kedvezményesen jelentkezhetsz képzésünkre.
Tedd meg az első lépést! Nézz be hozzánk! 

2017.09.15. 17.00-20.30 h 

Mire használjuk a grafológiát? Három grafológus mai esetei

Három kiváló grafológus mutatkozik be a nagyközönségnek a klubban! Hogyan indultak el a pályán, hogy fogadták őket, mivel kísérleteznek? Hogyan is tudjuk használni ezt a gyönyörűségesen szép szakmát manapság? Érdemes megismerkedni velük és grafológiával is – rajtuk keresztül! 
Minden érdeklődőt várunk, grafológusokat és azokat is, akik kíváncsiak rá!
Add Description here

2017.03.24. 18.00-20.00

BESZÉDES ALÁÍRÁSOK

Híres autogramok nyomában

 

Az ország egyik legszakavatottabb grafológusát, Podonyi Hédit hallhatjuk híres autogramokról, azok beszédes vonalairól és rajzolatairól.

Időpont:

2017. február 17. péntek 18-20-ig

HOGYAN HATOTTAK EGYMÁSRA?- 2016.11.19. szombat GRAFOKLUB

Hogyan hatottak egymásra a történelem híres párosai? Szerelmesek, politikusok, furcsa párosok… Mit mutat az írás kapcsolatukról?

A grafológus megkísérelheti, hogy titkok mélyére hatoljon. Hogyan hatottak egymásra költő és múzsa? Látható-e az írásban olyan jel, amely megmutatja, milyen változások beszélnek a vonzalom erejéről, milyen jellemvonások alapján talál egymásra két ember.

 

2016.11.19. 15.30 h

Nyílt nap

2016. szeptember 10.

Hagyományos Nyárvégi GrafoTábor

Erőforrás nap

Hogyan találjuk meg belső erőforrásunkat?

 

Már hagyománnyá vált, hogy táborral zárjuk a nyarat és kezdjük az új tanévet. A tábor minden évben feltöltődést hoz, összekovácsolja a LOK-ban tanuló és dolgozó embereket. Új oldalról ismereheted meg csoporttársaidat, tanáraidat és saját magad. Próbálj ki új terápiás módszereket és hallgass izgalmas előadásokat! 


Az egynapos "táborba" várjuk volt és jelenlegi hallgatóinkat egy izgalmas önismereti napra!

 

 

 

2016. szeptember 3. szombat

Grafológiai tárlatvezetés az Országos Levéltárban

Nyomot hagytak- Évszázadok, személyiségek aláírások címmel nyílt kiállítás az Országos Levéltárban. Ez a különleges tárlak igazi csemege lehet grafológusoknak és grafolgus hallgatóknak. 

Az esemény érdekessége, hogy Budavári Zsuzsa grafológus, vezető tanárunk fog tárlat vezetést tartani! 

 

Időpont: 2016.05.14. 15.00 h-tól

 

Hamvas Béla a XX. sz. legnagyobb magyar filozófusa a kézírása tükrében

Hamvas Béla a XX. század kiemelkedő gondolkodója volt. Személyisége és életműve példátlan egységet alkot. Egész életében arra törekedett, hogy úgy éljen, ahogy gondolkozik. Azt cselekedje, amit tanít. Ezt csak kevesek érik el az életükben. Egy 60 éves kora után írt végrendelet- kéziratának grafológiai elemzéséből sok mindent megérthetünk Hamvas Béláról, az emberről, de a világmagyarázóról is.
 

 

  • Időpont: 2016.04.08. 18.00-20.00 h

Végzős Grafoklub 2016

Már hagyománnyá vált, hogy az új évet frissen végzett kivíáló hallgatóink nyitják Végzős Grafoklubjukkal. 3 esettanulmány, 3 egyéniség vár benneteket! Izgalmas és elgondolkodtató kérdésekkel teli este lesz... 

Időpont: 2016.01.29. péntek 18.00-20.00 h 

Identity Önismereti Klub

Még vacillálsz, hogy belekezdj-e az önismereti útba? Nem is tudod, hol kezd el?
Kezdd velünk egy társasjáték formájában! Gyere el Identity Klubunkba, tanulj új szemléletet, mélyítsd önismeretedet, fedezd fel erőforrásaidat és fejleszd kommunikációdat!

Időpont: 2015.04.23. 18:30-21:00 h-ig

Erőforrásaim - Mit tehetek ÉN a változásért?

Az önismereti csoport keretében az életünkre egyre inkább, mint kiaknázható lehetőségek tárházára fogunk tekinteni. A figyelmünk pedig a saját gondolatainkra és tetteinkre fog irányulni – mit tehetek ÉN a változásért? Minden ember gazdag és változatos erőforrásokkal rendelkezik; az önismereti kurzus segít abban, hogy ezeket felismerjük és tudatosan alkalmazzuk a mindennapi életben.

RichText.

Grafológia és Design

Hogyan hatnak ránk a vállalati arculatok? 
Hogyan hat a kézírás a design világára?
Olvashatóak-e a grafológiai összefüggések a tervezett vizuális koncepciókban,
mik a tudatos, és öntudatlan üzeneteik, elszólásaik?
Hogyan javítható a vállalati kommunikáció?
Gondolatkísérletek egy kutatáshoz.
Előadó: Markolt Sebestyén tervezőgrafikus, szobrászművész, grafológus

RichText.

Konspirációs teóriák a grafológus szemével

Március 27. pénteki grafoklubunk alkalmával a történelem elfelejtett vagy elkendőzött rejtelmeibe kalauzoljuk az érdeklődőket.
Olyan bűnügyeket tárunk fel, amiben a grafológius, írásszakértő számára perdöntő bitonyítékokok találhatók például a Dreyfus ügy vagy a Zola halála kapcsán. 
Budavári Zsuzsa grafológus tanárnőnk elemzi, megvizsgálja az ügyek kapcsán előkerülő írásmintákat
Igazi történelmi grafo kalandozásra hívunk benneteket! 

RichText.

Pszichológiai Szabadegyetem- A szokások szerepe a szabadidő- és a versenysportban

"A motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart."

Hányan vagyunk, akik év elején megfogadjuk, hogy rendszeresen sportolunk és hányan vagyunk, akik még mindig sportolnak február közepén?

Milyen szerepe van a berögzült viselkedésformáinknak abban, hogy mennyit mozgunk, és hogyan tudunk olyan új szokásokat kialakítani, amelyek segítségével könnyebben „rávehetjük magunkat” a testmozgásra? Hogy csinálják ezt a profik?

RichText.

Sport-pszichológia-grafológia klub csürtötökön 2015.02.19

A csütörtöki sportpszichológia- és grafoklubban a grafológiát és a pszichológiát hívjuk segítségül az élsportolók személyiségének jobb megértéséhez. Milyen lelki tartalékokkal, megküzdő képességgel rendelkeznek a fiatal tornászok, ami segít nekik az egyenletes magas teljesítményben?

RichText.

Gondolkodjuk együtt a kézírásról!- Grafoklub január 30-án pénteken 18-20-ig

Novemberben húsz grafológust avathattunk itt a LOK-ban! Az év első grafoklubját közülük hárman fogják vezetni előadóként. Egy-egy esettanulmányt, személyiségképet mutatnak majd be, és követhetjük, milyen úton jut el a grafológus odáig, hogy megértsen egy személyiséget a kézírásából. Bár a módszer hasonló, az előadók stílusa más-más és minden eset, azaz személyiség egy izgalmas világ, amelybe betekinthetünk.
Családias, őszinte beszélgetésre számíthatunk, mely érdekes lehet tapasztalt grafológustól a laikus érdeklődőig bárkinek.Add Description here

RichText.

Grafoklub a Tanulási stílusokról és zavarokról 2014.11.07 18 h-tól

Felnőttként jól tudjuk, hogyan őrzünk meg emlékezetünkben könnyebben dolgokat: ha látjuk, ha halljuk, esetleg ha magunk meg is alkotjuk azokat. Azaz milyen a tanulási stílusunk. Játékos módon e beszélgetés során megismerjük, hogyan segíthetjük gyermekünket annak érdekében, hogy eredményesebben, hatékonyabban tanuljanak. 

RichText.

Graffiti klub - 2014. október 10. péntek 18-20 óráig

Az utca művészetét akár minden nap látjuk, de vajon értjük-e? Honnan közelíthetünk feléjük?
Nézhetjük az alkotások között őket.
Nézhetjük az írott és rajzolt kifejezésformák közt.
Nézhetjük az ősi hagyományokhoz mérve - barlangrajzok.
Nézhetjük a városi létforma lázadásaként.
Nézhetjük lázadó szembefordulásként.

RichText.

Zen Coaching Tanácsadói Klub -2014. december 5-én pénteken 18-20 h-ig

A coaching kulcsfontosságú eleme a lényeglátás és a gyors helyzetfelismerés. Ezt a képességet lehet fejleszteni, ezért hoztuk létre a coaching klubbot! A nyugati coaching szemléletet ötvözzük az ősi keleti filozófiával, a Zennel, melynek bölcsessége plusz inspirációkat nyújt ebben a közös együtt gondolkodásban.

Ókori és mai történteken, esettanulmányokon és Zen példázatokon keresztül fejlesztjük a bennünk lévő coach-ot.Oldott légkörben, szakember vezetésével indítjuk útjára a klubot, ahová várjuk a téma iránt érdeklődőket, legyenek akár profik, akár karitatív segítők!

RichText.

Májusi Grafoklub: Lelki válságtól az önpusztításig

Előadónk: Budavári Zsuzsa
Sokunkkal előfordult már, hogy rápillantván az írásra, megdöbbenünk. Ha íróját ismertük régebben is, feltűnik a változás. Szülő gyermekének betűit vizsgálja: mi történt? Mitől lett széteső ákombákom a korábbi fegyelmezett íráskép? Beteg hozzátartozók sorai szorongással töltenek el minket? Véljük, hogy látjuk a betegség nyomait.
Lelki bánat, drog, alkohol, látható nyomait kutatjuk abban a reményben, hogy felismerjük őket, segíteni is tudunk a rászorulókon.
E fenti gondolatok indították el a május 23-i előadás témaválasztását.

RichText.

Szombat esti pszichológia- Pszichológia Szabadegyetem előadás sorozat

Következő előadás április 12-én: Szorongás és pánik 
Szombatonként 17-19 h-ig ismerkedhetünk a pszichológia különböző területeivel. A hónap témája: Lelki betegségek a mindennapokban. Előadónk: Dr. Lisznyai Sándor tanácsadó szakpszichológus, az ELTE PPK adjunktusa.

RichText.

Grafoklub február 28-án! - Középiskolások kézírása

Grafoklub február 28-án pénteken! Téma: Milyen érzés ma tinédzsernek lenni?
Ez alkalommal a középiskolások kézírásával foglalkozunk. Betekintést nyerhetünk egy középiskolásokat felmérő grafológiai projektbe, a munkafolyamatba és a felmérés eredményeibe a Writenow Grafológiai Társulás munkatársai vezetésével.

RichText.

Az év első grafoklubja: Gondolkodjunk közösen a kézírásról!

január 31-én pénteken 18-20 óráig három most végzett hallgatónk tartja a grafoklubot. Ismerjük meg munkamódszerüket, gondolkodásukat a kézírásról! 

RichText.

Nyárvégi Tábor szeptember 7-én! Újjé, táborozhatunk!

Hagyományos Nyárvégi Táborunkat is megrendezzük szeptember 7-én szombaton 9.30-22 óráig iskolánkban a Franel Leó úton! Minden jelenlegi és volt hallgatónkat szeretettel látunk ezen a programon!
A nap témái a tanácsadás jegyében zajlanak! Lesz előadás, rajzos tréning, grafoterápia, kutatási beszámoló, tanácsadói tréning és közösségi est is! Várunk téged is!

RichText.

Grafoklub: Merre tartok? Merre tart a kapcsolatom?

A klub során betekinthetünk a grafológus munkájába, fókuszálva a személyes és a közös élettér kapcsolatára. Mennyire befolyásolja a környezet az önértékelést és hogyan hat önértékelésünk kapcsolatainkra. Miként alakítja a kapcsolatokat a szorongás és a stressz?

RichText.

Tanácsadók iskolája- Pszichológiai Szabadegyetem 3. előadás

Pszichológiai Szabadegyetemünk következő előadója Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, a SOTE Mentálhigiéné Intézetének munkatársa, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett szakember.
Időpont:2013. január 17-e, csütörtök 17.30-19-ig 
Téma: A tanácsadás gyakorlata, a segítő beszélgetés kialakítása a párkapcsolati problémák esetében 
Helyszín: Lukács Oktatási Központ
1023. Budapest, Frankel Leó út 21-23.1.1.
Részvételi díj: a LOK jelenlegi hallgatóinak 1000 Ft, külsősöknek 1500 Ft
Előzetes regisztráció feltétlenül szükséges!”
A regisztráció már lezárult. Szeretettel látunk legközelebbi eseményünkön!

RichText.

Lukács Oktatási Központ 10. Szülinapi Party

Elérkezett a 10. születésnapunk és ezt a napot szeretnénk volt és jelenlegi hallgatóinkkal együtt ünnepelni! Ezért meghívunk minden volt és jelenlegi grafológus hallgatónkat, hogy jöjjön el a nagy Szülinapi Party- ra! 
Időpont: 2012.november 30. péntek 18-20 óra
Helyszín: Lukács Oktatási Központ 1023. Budapest Frankel Leó út 21-23. 1.em.1.
A részvétel ingyenes, az eseményre regisztrálni kell!

RichText.

Tanácsadók iskolája- Pszichológiai Szabadegyetem 2. előadás

A Pszichológiai Szabadegyetem második alkalmával újabb tanácsadói technikával ismerkedhetünk. A magyarországi NLP egyik jeles alakja lesz az előadónk.
Előadó: Dr. Hermann István pszichiáter, NLP tréner
Téma: Az NLP problémamegoldó technikái a tanácsadásban 
Időpont: 2012.11.09.péntek 18-20 óra
Részvételi díj: LOK jelenlegi hallgatóinak 1500 Ft, külsősöknek 2000 Ft 
Az eseményre előzetes regisztráció szükséges!

RichText.

Tanácsadók Iskolája- Pszichológiai Szabadegyetem 1. előadás

A Tanácsadók Iskolája Szabadegyetem első alkalmával Dr. Lisznyai Sándor tanácsadó szakpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai kar adjunktusa fog beszélgetni a résztvevőkkel. 
A téma a " Segítő kapcsolat kialakítása" - esettanulmányokon keresztül. 
Az előadást valamennyi tanácsadási terület felé érdeklődőknek egyaránt ajánljuk!
Az első előadásra a jelentkezők nagy száma miatt a regisztráció lezárult!
Következő alkalmak: 
2012. November 9. Hermann István pszichiáter előadása: Az NLP problémamegoldó technikái a tanácsadásban 

RichText.

Íráselemző műhely a Szépművészetiben

A Szépművészeti Múzeum Múzeum+ programsorozatának következő témája: pszicho 

Ennek keretében tartanak műhely foglalkozást grafológusaink (Demeter Lilla, Budavári Zsuzsa, Gyimóthy Gábor). Egy kis ízelítőt adnak a grafológiából és a rajzelemzésből. Emellett további izgalmas pszichológiai téma és előadó várja az érdeklődőket csütörtök este. 

RichText.

Szimbólumok a kézírásban- műhelymunka

Born Éva grafológus vezetésével betekintést nyerhettek a vizuális szimbólumok világába, a kézírásban öntudatlanul kódolt jel-képekbe azok értelmezési lehetőségébe. 
Műhelymunkára invitáljuk azokat a grafológia iránt érdeklődőket, akik már tanultak grafológiát vagy már végzett grafológusok.

RichText.

Márciusi Grafoklub: Kapunyitási krízis

A következő grafoklubunkban a huszon évesek válságáról lesz szó. Pályakezdés, identitáskeresés, bizonytalanság okozta szorongás vagy krízis helyzetek elemzése a téma.
Előadók: Sebestyén Lilla pszichológus hallgató, Budavári Zsuzsa grafológus és Gyimóthy Gábor mentálhigénikus és grafológus
Időpont: 2012.03.30 péntek 18.00-20.00-ig 
Helyszín: Lukács Oktatási Központ 
Ár: Tagoknak:500 Ft Külsősöknek: 700 Ft 

RichText.

Januári grafoklub: 3-an a 19 új grafológusunkból

Január 27-én pénteken este 18-20 h-ig 3 frissen végzett grafológusunk mutatkozik be egy-egy esettanulmánnyal a decemberben végzett 19 hallgatónkból.

Ha szeretnél bele kukkantani, hogy dolgoznak a grafológusok, szeretnéd megismerni műhelytitkainkat, gyere te is! 

RichText.

Az októberi Grafoklub - Dr. Bakó Tihamér pszicho-grafikái

2011. október 28-án pénteken este 18-20-ig Grafológiai Klub lesz!
Ősi motívumok rajzban és írásban címmel
Vendégünk Dr. Bakó Tihamér pszichológus, a a PsychoGraphics könyvek alkotója 
Beszélgető partnerek:
Budavári Zsuzsa grafológus, Demeter Lilla grafológus, Gyimóthy Gábor grafológus és művészetterapeuta
Helyszín: Lukács Oktatási Központ, 1023. Budapest, Frankel Leó út 21-23.1.emelet 1.
Belépődíj: 800 Ft, a LOk hallgatóinak és Rezo Egyesületi tagoknak: 500 Ft

RichText.

Grafoklub- Kézírás és alkotó személyiség

Milyen lehet a viszonya egy író-alkotó embernek a kézíráshoz? Szinte megmagyarázhatatlan kötődés alakulhat ki olvasó és mű között. A klub során mai magyar írók-művészek kézírásával ismerkedünk, közben lehetőség nyílik betekinteni mű és személyiség viszonyába, az alkotás folyamatába.
Kezdés: 2011. június 9. csütörtök 18-20-ig

RichText.

Nyílt nap grafológiai gyorselemzéssel

A Lukács Oktatási Központ minden tanév elején nyílt estét szervez, ahol amellett, hogy megismerkedhet velünk, grafológiai gyorselemzések segítségével jobban megismerheti önmagát is!

RichText.

Grafoklub- József Attila grafológusszemmel

A hétszer született költő – József Attila grafológusszemmel címmel W. Barna Erika tart előadást a Lukács Oktatási Központban. A klubon József Attila életútját követhetjük végig a különböző életszakaszokban született írásképek, aláírások értelmezésével és egyúttal különös szellemi utazást tehetünk.

 

2018. március 20. kedd, 18.00 órától 19.30-ig.

Please reload

bottom of page